Legende van de trollen

Noorwegen is het land van de trollen, er zijn in het land meerdere legendes over de wezens. Volgens de Noorse verhalen zijn de trollen heel groot en leven in de bergen en bossen. Zij zijn ’s nachts actief, omdat zij niet tegen het zonlicht kunnen. In de nachtelijke uren gaan zij op jacht.
 

Trollen bij de Trollstigen

De Trollstigen werd in 1936 geopend, al lag er voorheen al wel een pad. De bergweg is vernoemd naar de trollen die volgens de legendes in de regio wonen. Zij gingen op deze plek de berg op en af, daarom kreeg de weg de naam ’trollentrap’.
 

ReizenReizen

 

Trollen en lawines

In de wintermaanden valt er veel sneeuw in Noorwegen. Veel gebieden, zoals de Trollstigen, zijn dan niet bereikbaar. In de lente worden de wegen sneeuwvrij gemaakt, maar zijn er ook lawines. Het geluid van lawines echoot in het dal en maakt flink lawaai. Volgens de verhalen zouden de lawines veroorzaakt worden door de trollen.
 

Verkeersbord ‘Pas op trollen’

Aan de voet van de Trollstigen staat een verkeersbord om je te waarschuwen voor de trollen. Het is hoogstwaarschijnlijk het meest gefotografeerde verkeersbord van Noorwegen. Tevens geeft het bord aan hoe belangrijk de legendes van de trollen zijn voor de Noren