In de omgeving van de Trollstigen

Omdat Noorwegen zoveel bezienswaardigheden telt, is het handig om voor vertrek je goed te verdiepen in het land en voor jou interessante dingen op een rij te zetten. Ook in de omgeving van de Trollstigen zijn verschillende bezienswaardigheden. Wij hebben een paar tips voor je op een rij gezet.
 

National Scenic Route

De Trollstigen is onderdeel van weg 63, waarvan het gedeelte tussen Langvatnet en Sogge bru is aangemerkt als National Scenic Route. De route is vernoemd naar twee hoogtepunten, het heet namelijk de National Scenic Route Geiranger – Trollstigen (➚). Het is officieel 1 van de 18 mooiste routes van Noorwegen en eenvoudig te rijden, aangezien de Trollstigen al onderdeel is van de National Scenic Route. Geniet van de prachtige uitzichten en rij onderweg door onder andere de Geirangerfjord (➚).
 

ReizenReizen

 

Geirangerfjord

Ongeveer 67 kilometer en een overtocht met een veerboot verderop ligt de Geirangerfjord. Eén van de mooiste fjorden ter wereld met een aantal bekende watervallen. De Geirangerfjord kan je beleven vanaf uitkijkplatformen, het water, vanuit de vallei en wandelend.
 

Dalsnibba

Dalsnibba (➚) is een hoog uitkijkplatform bij de Geirangerfjord en met de auto bereikbaar. Het ligt 1500 meter boven zeeniveau en geeft een prachtig uitzicht over de omgeving, waaronder de Geirangerfjord.
 

 

Atlantic Road

Noorwegen is een land van hoogtepunten, de toeristische route Atlantic Road (➚) is hier één van. De weg is door de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot de mooiste toeristische weg ter wereld. De Noren zelf hebben de weg in 2005 uitgeroepen tot bouwwerk van de eeuw. De 36 kilometer lange weg verbindt Averøy met het vasteland via een aantal kleine eilanden en bruggen. Tot slot is de route ook 1 van de 18 National Scenic Routes, de routes die officieel het mooiste zijn van heel Noorwegen.